МІКСЕРИ СТАЦІОНАРНІ
1 899
3 809
5 719
375
1 400
3 000
4 250
5 500
МІКСЕРИ
Стаціонарний міксер — з чого складається
Перед тим, як здійснити покупку кухонного обладнання, слід визначитися з його функціональним наповненням — завданнями, які техніка повинна буде виконувати. Для приготування складних страв і експлуатації апарату на професійному рівні потрібно стаціонарний міксер. На відміну від ручного управління, агрегат характеризується підвищеним комфортом і високою швидкістю обробки продуктів.
Устаткування, головним завданням якого є подрібнення, збивання їстівної продукції, складається з декількох основних структурних елементів:
- чаша, в якій збивається суміш з продуктів;
- підставка, на якій розташована чаша для підтримування техніки під час робочого;
- функціональні знімні насадки.
Головною перевагою даного різновиду міксера вважається полегшення роботи людині в процесі використання техніки. Домогосподарці більше не треба тримати апарат в руках. Техніка самостійно збиває білки або замішує тісто, в той час, як людина може зайнятися іншими справами. Характерними особливостями обладнання цього типу управління є високі показники швидкості та потужності. В результаті чого кухар виконує найскладніші замовлення клієнтів, які вимагають гарного ступеня збивання. Єдиним недоліком агрегату вважають великі габарити, важку вагу.
Міксер стаціонарний і його характеристики
Перед тим, як купити стаціонарний міксер, слід звернути увагу на його основні характеристики, заявлені в технічному паспорті. Від зазначених даних буде залежати частота використання обладнання, сфера застосування та ціна.
Потужність
Головна характеристика кухонної техніки — потужність. За даним критерієм досить просто відрізнити стаціонарний прилад від ручного. Середні показники стаціонарної конструкції складають від 350 до 1000 Вт. Для того, щоб збити продукти з високою щільністю, буде потрібно потужність обладнання понад 250 Вт. Цей критерій впливає на кількість режимів швидкостей приладу. Кухонна техніка, представлена в магазині Eldorado, має від 5 до 12 режимів роботи. Коли виконується перехід з однієї швидкості на іншу, різниця між режимами істотна. Тому рекомендується вибирати моделі, які мають плавний перехід з однієї швидкості на іншу. Даний показник впливає на вартість стаціонарного міксера.
Робочий режим
Кухонний прилад характеризується трьома робочими режимами — імпульсним, турборежимом і звичайним. Найпростіший режим дозволяє збивати продукти на заданій швидкості. Вибираючи імпульсну систему, техніка здатна працювати з твердим сировиною. При цьому, основний принцип роботи полягає в наступному — чим довше і сильніше утримувати кнопку запуску, тим вище буде робоча швидкість. За допомогою турборежиму можна на короткий проміжок часу збільшити показники швидкості до максимальних позначок. Найчастіше даний режим застосовується, коли необхідно позбутися від грудочок в тесті. Деякі моделі, представлені в магазині, оснащені сучасною модернізованої функцією «уповільненого старту». Якщо кухар не хоче, щоб при запуску техніки усі бризки опинилися на робочій поверхні, необхідно запускати даний режим, який пом'якшить процес збивання на початковій стадії.
Місткість чаші
Місткість робочої чаші, в якій виконується змішування та збивання продуктів, може бути досить різною — до 1 л, від 1 до 2 л, від 2 до 3 л, понад 3 л. У невеликих чашах збити велику кількість тесту або рідини неможливо. Тому місткість підійде для приготування омлету, тесту рідкої консистенції або специфічного соусу. Найчастіше чаші об'ємом до 1 л зустрічаються в міксерах з ручним типом управління.
Обсяг 1-2 л мають прилади з невеликою потужністю, які призначені для виконання несерйозних завдань.
Для того, щоб приготувати тісто для випікання пирогів або торта, слід орієнтуватися на апарати з чашею 2-3 л. Такі моделі ідеально підійдуть для готування в домашніх умовах. У таких посудинах можна легко замісити тісто будь-якої консистенції та приготувати повітряний крем.
Місткості понад 3 л призначені для експлуатації на професійній кухні, через те, що частота та обсяг приготування страв набагато більше, ніж удома. Покупцям варто бути готовими до того, що ціна стаціонарного міксера з великими чашами призначена людям із середнім достатком.
Матеріал місткості
Найпоширенішими матеріалами, з яких виготовляють чаші для міксера, вважаються пластик і метал. Пластикові посудини найчастіше зустрічаються в дешевих моделях, тому, що мають свої недоліки — малу міцність та недовгий термін експлуатації. Вона швидко починає жовтіти та втрачати свій первинний вигляд. Пластик при цьому може бути прозорим або кольоровим. Металеві місткості входять в комплект професійної кухонної техніки. Перевагами даного матеріалу є високий ступінь міцності та надійності, які впливають на формування вартості апарату.
Набір насадок
Комплектація кухонного приладу може містити до 5 різноманітних насадок. Найчастіше в комплект входить:
- кілька віночків різної форми для збивання кремів і тіста рідкої консистенції;
- віночки в формі гака, призначені для замішування повітряного тіста;
- леза для нарізки;
- ножі для блендера та інші.
У дорогих моделях є додаткові насадки для подрібнення овочів та м'яса. Перевагою є наявність мірних стаканчиків, спеціальних лопаток і підставок, де зберігаються насадки.
Стаціонарні міксери — на що звернути увагу при покупці?
Перед тим, як міксер стаціонарний купити, слід скласти список завдань, які він повинен буде вирішувати. Для тих домогосподарок, які вважають за краще експериментувати з їжею, а також люблять балувати членів своєї сім'ї випічкою, планують займатися випіканням тортів на замовлення, рекомендується придбати стаціонарні прилади з потужністю від 220 до 350 Вт. При виборі моделі обладнання, в першу чергу, приділяють увагу матеріалу корпусних частин, посудини для збивання і підставки для насадок, а також наявності дефектів і додаткових функціональних пристосувань. Оптимальний варіант — міксер з чашею 3-4 л, 9 робочими режимами та достатньою кількістю насадок, за допомогою яких створюються найрізноманітніші делікатеси. При виборі обладнання також враховується кількість осіб, які входять до складу сім'ї. Чим більше людей, тим більше повинна бути чаша. Чи не самим останнім критерієм вважають ергономічність.
Різноманітність функцій
Замовити стаціонарний міксер необхідно в тих випадках, коли, крім стандартного набору функцій, планується виконувати і інші роботи, що вимагають більшої потужності приладу та наявності додаткових пристосувань. Якщо в комплект входить безліч насадок, техніка відразу перетворюється в кухонний комбайн. З його допомогою можна гарно нарізати овочі та фрукти, приготувати молочний коктейль. Головне, щоб в міксері були присутні самі основні функції, які відповідають його призначенню, — приготування крему й тесту. Для цього в наборі повинні бути присутніми віночки та гаки.
Догляд за міксером
Для того, щоб кухонний прилад прослужив користувачеві тривалий час, необхідно правильно користуватися та доглядати за ним. Для комфортного вилучення віночків з отворів створена спеціальна кнопка, яка затискається, і одночасно витягають насадки. Після цього вони миються під струменем проточної води без використання миючих засобів, які можуть пошкодити їх поверхню. Поверхня міксера і посудини, де збиваються продукти, спочатку витирається вологою кухонною ганчіркою, а потім сухою серветкою. Зберігати техніку слід в сухому місці.
Де купити кухонний апарат?
Якісний стаціонарний міксер купити пропонують фахівці Інтернет-магазину Eldorado. Широкий асортимент продукції, представлений на офіційному сайті компанії, містить моделі, в основному розраховані на клієнтів з середньостатистичними фінансовими можливостями. У разі невідповідності техніки заявленим характеристикам, виявлення браку або невеликих недоліків, поломки устаткування з вини виробника, товар завжди можна повернути назад протягом гарантійного терміну.