ХОЛОДИЛЬНИКИ З СУХИМ ЗАМОРОЖУВАННЯМ
37 999
37 999
191
192
83
84
74
75
430
430
160
160
ХОЛОДИЛЬНИКИ
Холодильник сухої заморозки: які основні принципи роботи
Сучасні холодильні установки вдосконалені не тільки зовні, але і по технічному наповненню. Наприклад, холодильники сухої заморозки не потребують попереднього розморожування перед обслуговуванням. Такий результат був досягнутий за рахунок забезпечення безперервної циркуляції потоку повітря, чого немає у моделей з крапельним методом заморожування. Робота по крапельному типу здійснювалася за рахунок утворення на задній стінці техніки конденсату, який під впливом низьких температур перетворювався в іній. Періодично система відключалася, і іній, що утворився починав танути, а вода стікала по жолобах в спеціальну ємність. Після включення системи дана вода перетворювалася на пару і знову осідала на стінках морозилки.
Принцип дії холодильника з сухим заморожуванням
Температурне охолодження відбувається за рахунок пересування всередині морозильної камери охолоджених повітряних мас. Даний ефект забезпечується за рахунок застосування вентиляторів. Подібний метод охолодження не передбачає утворення льоду. Але що стосується конденсату, він все ж утворюється і збирається в спеціальній ємності у компресора. Компресор постійно знаходиться в робочому стані, його поверхня нагрівається, що сприяє випаровуванню рідини. Техніка з подібним способом охолодження відрізняється довговічністю і надійністю. А виробники рекомендують проводити процес розморожування 1-2 рази / рік.
Суха заморозка холодильник з перевагами
Суха заморозка в холодильнику має свої переваги:
- На поверхнях не утворюється лід, і, як наслідок, процедуру регулярного розморожування виконувати не потрібно.
- Температура рівномірно розподіляється, і всі продукти охолоджуються однаково.
- При відкритті морозильної камери температура різко підвищується, але після закриття вона в лічені хвилини знижується.
- Можливість компонувати типи охолодження (наприклад, для морозильної камери використовувати систему «суха заморозка», а для холодильної — крапельну).
Купити холодильник з сухим заморожуванням пропонує інтернет-магазин «Eldorado» з вигідними цінами і гарантійною якістю. Можна оформити доставку по Києву або в будь-який інший населений пункт України. На всі питання завжди готові відповісти консультанти-оператори в телефонному режимі або онлайн.
Холодильники сухої заморозки: недоліки
Незважаючи на суттєвий перелік переваг, перш ніж холодильник сухої заморозки купити, необхідно ознайомитися і з недоліками:
- Швидка циркуляція повітря пригнічує рівень вологості, в результаті чого продукти швидше висушуються (хоча проблема вирішувана: наприклад, зберігання продуктів (овочів, м'яса та ін.) в герметичних контейнерах або щільних пакетах).
- Техніка має потребу в більшому енергоспоживанні, ніж аналоги з іншими типами заморозки.
- Працює шумно, хоча деякі сучасні виробники вже зуміли даний недолік усунути.
- Існує думка, що даний тип охолодження і заморозки небезпечний для здоров'я, так як випромінюються магнітні хвилі (але наукового обґрунтування даної гіпотези на даний момент не існує).
Як правильно вибрати холодильники з сухим заморожуванням
Хочете купити холодильник сухої заморозки — зверніть увагу на ряд аспектів:
- шум — тріск, дзижчання, булькання (звуки, які демонструють роботу компресора) або шелест робочих вентиляторів;
- способи розморожування — автоматичне або ручне відтавання;
- розташування камер — як зверху, так і знизу;
- спосіб охолодження;
- економічність — моделі від класу А ++ до G (чим вище клас, тим економічніше).
Перед покупкою агрегату потрібно врахувати обсяги і габарити техніки:
- висота в рамках 80-160 сантиметрів, ширина до 50 сантиметрів і глибина — 60 сантиметрів; техніка підійде для офісів і заміських будинків;
- висота до 80 сантиметрів часто використовується в готельних номерах;
- техніка висотою від 170 до 205 сантиметрів користуються попитом для обладнання котеджів і квартир;
- моделі з місткістю 350-850 літрів популярні в промисловому виробництві.
Порада: при виборі холодильника з сухим заморожуванням обов'язково враховуйте площу кухонного простору, розміри ніш або габаритів кухонних меблів (якщо техніка вбудована).
Кліматичні класи
Перераховуємо:
- Т — для клімату з температурою (t) повітря від +18 до + 43 ° С;
- ST — приміщення з високими показниками вологості і t від +18 до + 38 ° С;
- SN — дачні і підвальні простору при t від +10 до + 32 ° С;
- N — для простору з t від +16 до + 32 ° С.
Класи морозильної камери
Маркується зірками:
- одна зірка: для зберігання продуктів протягом 1 тижня при t до -6 ° С;
- дві: зберігання — до місяця, t до -12 ° С;
- три: зберігання до 3 місяців при t до -18 ° С;
- чотири: зберігання до року при t менше -18 ° С.
Додатковий функціонал
Сучасні моделі володіють деякими додатковими функціями, серед яких можуть бути:
- зона свіжості, де підтримується нульова температура;
- HotBox — відсік для екстреного і безпечного для техніки охолодження гарячих продуктів;
- наявність антибактеріального покриття на ручках і гумках, що запобігає появі на поверхнях неприємних запахів, грибків, цвілі, патогенних бактерій;
- захист від дітей — блокування дверей;
- відсік, в якому можна перетворити воду на лід або крижану стружку;
- диспансери для отримання охолоджених напоїв;
- датчики відкритих дверцят — сигналізують при поганому закритті стулок.
Варто зазначити: від кількості додаткових функцій залежить і ціна техніки.
Холодильники суха заморозка — це справжній технологічний прорив, який дозволяє зберігати свіжість і корисні якості продуктів без додаткових клопотів по регулярному розморожуванні техніки. Хочете купити якісну техніку — вибір не повинен грунтуватися тільки на дизайні і розмірі обладнання, а вивчіть і функціональні показники.